Soita meille: 

Tel: +358 44 3700 186

 Asiakaspalvelu 
 
 

Tuoteluettelo 

Oikea tuote puulattialle …

 Lue lisää 
 
 

Pallmann valikoiman edut: 

- Kaikki tuotteet samalta toimittajalta
- Yhteensopivat tuotteet ja järjestelmät
- Parasta laatua lattian kaikilla tasoilla
- Pallmann tekninen tuki
- Pohjatöiden neuvontapalvelu

 lue lisää 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenssit

 
 
 

Arctic Treehouse Hotel

Rovaniemelle avattiin viime vuoden marraskuussa aivan uudentyyppinen hotelli, ARCTIC TREEHOUSE HOTEL. Hotelli sijaitsee metsän siimeksessä Napapiirillä, aivan jouluisan SantaPark elämyspuiston läheisyydessä. Uusi hotellirakennus rakennettiin luonnonkauniille paikalle metsän rinteeseen ja hotellihuoneiden koko seinän kokoisista ikkunoista avautuu ainutlaatuinen esteetön luontonäkymä lappilaiseen metsämaisemaan. Hotellin vaikuttavan ravintolan lattian materiaaliksi valittiin massiiviparkettien aatelia, tammipuinen pystypuuparketti. Tämän lähes ikuisen lattian pintakäsittelyksi valittiin täysin liuotteeton ja erittäin vähäpäästöinen PALLMANN MAGIC OIL 2K öljyvaha.

  • Brand: Pallmann
  • Country: Finnland FI

Asennusliike:

Parketin asennuksen ja pintakäsittelyn suoritti paikallinen pitkän linjan parkettiosaaja Polarpart Parkettityöt Ky:n Kristian Kähkönen. Isänsä opissa aloittanut Kristian on uuden polven parkettiasentajia ja hallitsee perinteisen parkettityön ja lakkausten lisäksi myös uudenaikaiset kuultovärjäys- ja öljyvahaustekniikat. Parkettituotteiden muuttuessa kaiken aikaa yhä vähäpäästöisimmiksi, olennainen osa parkettiasentajan ammattia on jatkuva itsensä kouluttaminen ja uusien tekniikoiden oppiminen. Yrityksen pääasialliseen toimenkuvaan kuuluvat parketti- ja puulattioiden hionnat ja lakkaukset sekä uusien parkettien asennukset.

Pystypuuparketin hionta

Pystypuuparketin hionta edellyttää kovaa ammattitaitoa sekä hiojalta sitkeyttä. Tämä parkettityyppi on erittäin kova hiottava ja edellyttää useita hiomakertoja. Myöskin viimeistelyhionta on tehtävä poikkeuksellisen huolellisesti tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi. Poikkeuksellisesti pystypuuparketti viimeistellään normaalia karkeammalla hiomakarkeudella. Nauhahiomakonetta ei tule käyttää, paras kone viimeistelyyn on PALLMANN SPIDER kolmen hiomalautasen laikalla. Suositeltu karkeus viimeiseen hiontaan on P80. Liian hienon hiomakarkeuden käyttö aiheuttaa epätasaista kiillottumista. Hionnan aikana lattian pienet raot kitataan huolellisesti. Ennen pintakäsittelyä lattia imuroidaan.

Pystypuuparketin pintakäsittely öljyvahalla

Pintakäsittely aloitetaan lattian kostutuksella. Tämä työvaihe avaa puun huokoset, mikä mahdollistaa öljyvahan tunkeutumisen mahdollisimman syvälle puuhun. Samoin kastelu sulkee pienet raot sauvojen välissä, näin saadaan mahdollinen öljyn ylösvuoto minimoitua. Tämän jälkeen lattian annetaan kuivua. Ensimmäinen öljykäsittely tehdään PALLMANN ECONOMY ROLLER -telalla. Menekki on noin 70-90 ml per neliö. Öljyn annetaan imeytyä noin 15 – 30 minuuttia jonka jälkeen öljy ajetaan sisään lattianhoitokoneella ja punaisella laikalla. Toinen käsittely voidaan tehdä lähes välittömästi. Öljyvaha annostellaan lattialle tipoilla ja ajetaan sisään lattianhoitokoneella ja punaisella laikalla. Seuraavana päivänä käsittely tipoilla toistetaan ja lattia tasataan viimeiseksi valkoisella laikalla.

Pallmann Magic Oil öljyvaha

PALLMANN MAGIC OIL on täysin liuotteeton ja kuuluu öljyvahojen kaikkein vähäpäästöisimpään luokkaan Ö10. Tämä on korkein mahdollinen päästöluokitus öljyille ja öljyvahoille. Tuotteen hajuhaitta työn aikana on vain murto-osa tavanomaisiin öljyvahoihin verrattuna. Kovettaja-komponentin ansiosta Magic Oil öljyvahatun pinta on erittäin kulutuskestävä ja vertautuu käytettävyydeltään täysin lakattuun lattiaan.

Parketin käyttöönotto

PALLMANN MAGIC OIL öljyvahan kuivumisaika on vain 12 tuntia. Kuitenkin pystypuuparketin kohdalla vaaditaan enemmän aikaa, onhan öljyn menekki 2-3 kertainen tavallisen parketin öljyvahaukseen verrattuna. Pystypuu imee enemmän. Kuivumisajan jälkeen lattia on välittömästi täysin käytettävissä ja voidaan tarvittaessa peittää esim. suojakartongilla, jos mahdolliset lisätyöt sitä vaativat.

Hoito jatkossa

Jotta salin parketti säilyy pitkäikäisenä, on tärkeää noudattaa hoito-ohjeita ja käyttää vain öljytyille pinnoille soveltuvia puhdistus- ja hoitoaineita. Paras ja suositeltavin tuote kaikkien öljyttyjen lattioiden hoitoon on MAGIC OIL CARE. Parketin hoito-ohjeet löytyvät tältä sivustolta Asiakaspalvelu/Online-esitteet -osiosta.

ARCTIC TREEHOUSE HOTEL kohdetiedot:

Tilattu työ: Uuden pystypuuparketin öljyvahaus

Käyttötarkoitus: Hotelli- ja ravintolatoiminta

Asennusliike: Polarpart Parkettityöt Ky

Pinta-ala: 260 m²

Puulaji ja parkettilaatu: Massiivitammi pystypuuparketti

 

Käytetyt tuotteet:

 PALLMANN MAGIC OIL 2K öljyvaha