Soita meille: 

Tel: +358 44 3700 186

 Asiakaspalvelu 
 
 

Tuoteluettelo 

Oikea tuote puulattialle …

 Lue lisää 
 
 

Pallmann valikoiman edut: 

- Kaikki tuotteet samalta toimittajalta
- Yhteensopivat tuotteet ja järjestelmät
- Parasta laatua lattian kaikilla tasoilla
- Pallmann tekninen tuki
- Pohjatöiden neuvontapalvelu

 lue lisää 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenssit

 
 
 

PALL-X 96 loistaa tummalla puulla

Kasarmikadulla Helsingin eteläisen kantakaupungin Ullanlinnassa sijaitsevan kiinteistön massiiviparketit hiottiin ja lakattiin asunnon saneerauksen yhteydessä. Alue on tunnettu perinteisestä Ullanlinnan vappuaamun juhlistaan sekä alueen laajoista puistoalueista. Alun perin kuviolliset sauvaparketit asennettiin jo 90-luvulla. Huoneistossa on myös useita käsintehtyjä isoja intarsia-kuvioita.

  • Brand: Pallmann
  • Country: Finnland FI

Kasarmikadulla Helsingin eteläisen kantakaupungin Ullanlinnassa sijaitsevan kiinteistön massiiviparketit hiottiin ja lakattiin asunnon saneerauksen yhteydessä. Alue on tunnettu perinteisestä Ullanlinnan vappuaamun juhlistaan sekä alueen laajoista puistoalueista. Alun perin kuviolliset sauvaparketit asennettiin jo 90-luvulla. Huoneistossa on myös useita käsintehtyjä isoja intarsia-kuvioita.

Parketit ovat teakin-sukuista mukussia, jota usein kutsutaan myös nimellä rhodesialainen teak. Puulaji on peräisin eteläisestä Afrikasta Kalaharin autiomaasta. Poikkeukselliset kasvuolosuhteet tekevät puusta erittäin kovaa ja kestävää.

Parketit hiottiin ja lakattiin vesiohenteisella PALL-X 96 puolimatalla pintalakalla. Lakkaus tehtiin suoraan puulle, ilman pohjalakkausta. Yleisesti vesipohjaiset pohjalakat eivät sovellu erityisen hyvin eksoottisten puiden lakkaukseen, joten tässä kohteessa pohjalakkaa ei käytetty lainkaan. Vaihtoehto olisi ollut pohjustaa parketti PALL-X 333 COLOR NEUTRAL -öljypohjusteella, mutta se olisi tummentanut ja syventänyt ulkonäkö entisestään. Saavutettu keskiruskea ja tasainen värjääntyminen tyydytti asiakasta. Ei-tyypillisten parkettipuiden kohdalla suosittelemme ottamaan yhteyttä tekniseen tukeemme. 

Asennusliike:

Tilaaja valitsi parketin saneerauksen urakoijaksi parketin jo alun perin asentaneen Parkettiliike Witick Ky:n. Yritys on toiminut pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 1980 ja tarjoaa asiakkailleen korkealaatuista käsityötaitoon perustuvaa ammattiosaamista. Parkettiliike Witick on toiminut Pallmann-tuotteiden jälleenmyyjänä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2012.

Hionta ja kittaus

Hionnan aikana lattian raot kitattiin PALL-X KITT kittausaineen ja puupölyn seoksella. Eksoottisten puulajien hiontapöly on tummaa ja tuhrivaa ja myös työnaikaisen työturvallisuuden kannalta hionta päätettiin tehdä pölyttömästi.

Parketin lakkaus

PALL-X 96 parkettilakka soveltuu hyvin useimpien puulajien lakkaukseen suoraan puulle, ilman erillistä pohjalakkausta. Sillä on myös tasainen puun omaa sävyä syventävä vaikutus ja työ onnistuu ilman ylimääräistä hankaluutta. Puolimatta kiiltoaste antaa lattialle tyylikästä loistokkuutta, ilman usein käytettyjen puolikiiltävien tai kiiltävien parkettilakkojen muovimaista vaikutelmaa.

Yhteenveto

45 asteen kulmaan asennetut, vaahterafriisit ja intarsiakuviot tekivät lattiasta haastavan lakattavan. Urakoitsija oli erittäin tyytyväinen lattian erittäin tasaiseen värisävyyn sekä lakan helppoon työstettävyyteen. Viimeisten viiden vuoden aikana PALL-X 96 parkettilakka on vakiinnuttanut paikkansa parhaana 1-komponenttisena vesiohenteisena parkettilakkana Suomessa. Tuote on arvokohteiden ilmiselvä valinta ja sekä asiakas että asennusliike ovat tyytyväisiä valintaan.

Jotta parketti säilyy pitkäikäisenä, on tärkeää noudattaa hoito-ohjeita ja käyttää vain lakatulle pinnalle soveltuvia puhdistus- ja hoitoaineita. Parketin hoito-ohjeet löytyvät tältä sivustolta Asiakaspalvelu/Online-esitteet -osiosta.

 

 

Kasarmikadun kohdetiedot:

Tilattu työ: vanhan parketin hionta- ja lakkaus

Käyttötarkoitus: Yksityisasunto

Asennusliike: Parkettiliike Witick Ky

Pinta-ala: 250 m²

Puulaji ja parkettilaatu: Mukussi-massiivisauvaparketti

 

Käytetyt tuotteet:

PALL-X KITT kittausaine

PALL-X 96 puolimatta pintalakka