Soita meille: 

Tel: +358 44 3700 186

 Asiakaspalvelu 
 
 

Tuoteluettelo 

Oikea tuote puulattialle …

 Lue lisää 
 
 

Pallmann valikoiman edut: 

- Kaikki tuotteet samalta toimittajalta
- Yhteensopivat tuotteet ja järjestelmät
- Parasta laatua lattian kaikilla tasoilla
- Pallmann tekninen tuki
- Pohjatöiden neuvontapalvelu

 lue lisää 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenssit

 
 
 

Tilausravintola Svenska Klubben

Ravintola Svenska Klubbenin juhlasalit, kabinetit sekä klubikerros saneerattiin vuonna 2014. Tilojen massiiviparkettilattiat, pinta-alaltaan noin 600 m2, hiottiin puulle ja pintakäsittelyksi valittiin PALLMANN PALL-X 333 öljypohjuste sekä julkisen tilan vesipohjainen parkettilakka PALL-X 98.

  • Brand: Pallmann
  • Country: Finnland FI

Skotlantilainen insinööri, tuleva Suomen ensimmäinen Englannin suurlähettiläs, Ossian Donner rakennutti kiinteistön Kruunuhakaan vuonna 1901. Talo toimi asuinkäytössä vuoteen 1932, jolloin rakennus myytiin Svenska Klubben-yhdistykselle. Siitä lähtien talo on ollut yhdistyksen käytössä ja huolellisessa hoidossa. Nykyään ravintola Svenska Klubben tunnetaan paitsi tiloistaan, myös juhlavana ja tyylikkäänä paikkana järjestää tilaisuuksia perhejuhlista edustusillallisiin, niin pienille kuin isoillekin seurueille.

Asennusliike:

Saneerauksen parkettiurakoitsijaksi valittiin Tammi-Lattiat Puustinen Oy. Yritys toimii lähinnä pääkaupunkiseudulla ja on perustettu vuonna 2002. Lattiamestarin tutkinnon suorittanut Ari Puustinen on yli 35 vuoden kokemuksellaan todellinen pitkän linjan parkettialan ammattilainen. Yrityksen toimialaan kuuluvat kaikki parkettityöt eri osa-alueineen. Yritys on tunnettu monista julkisista kohteistaan (esim. hotellit Kämp ja Glo Hotel Helsinki Kluuvi sekä Nokian pääkonttori).

Hionta ja kittaus

Massiivisauva-tammiparketti sekä portaat hiottiin puulle ja raot kitattiin PALLMANN PALL-X KITT kittausaineen ja puupölyn seoksella.

PALL-X 333 öljypohjuste

Hionnan jälkeen lattia pohjustettiin liuotteettomalla PALL-X 333 NEUTRAL öljypohjusteella. Kohteessa haluttiin säilyttää puun oma syvän ruskea sävy, siksi vesipohjaisen pohjalakan sijaan parketti öljyttiin PALL-X 333 öljypohjusteella ennen lakkausta. Öljy antaa lakattavalle parketille intensiivisen syvän sävyn. Huolellisen hionnan jälkeen öljypohjuste levitettiin teräslastalla noin 20-30 m2 alueina ja ajettiin sisään lattianhoitokoneella punaista laikkaa käyttäen. Vajaan puolen tunnin kuluttua kaikki ylimääräinen öljy poistettiin huolellisesti lattianhoitokoneella ja puuvillaliinalla. Ennen pintalakkausta lattian annettiin kuivua 12 tuntia.

PALL-X 98 pintalakkaus

Svenska Klubbenin kovassa käytössä olevien tilojen pintakäsittelyksi valittiin erittäin kestävä 2-komponenttilakka PALL-X 98. Vesipohjainen parkettilakka on tarkoitettu julkisiin tiloihin, kuten kouluihin, liiketiloihin ja muihin julkisiin tiloihin. Ravintolakäytössä etuna on PALL-X 98 parkettilakan erittäin hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys. Tuote on erittäin vähäpäästöinen ja sillä on EC 1 PLUS päästöluokitus. PALL-X 98 on myös luokiteltu liikuntasali-sertifikaatilla EN 14904 ja sen kitkaluokitus on R9. Tuote täyttää myös vaikeasti syttyvän tuotteen normin EN 13501 (CflS1). Svenska Klubbenin parkettilattiat pintalakattiin kolmeen kertaan käyttäen PALLMANN  WL lakkaustelaa. Myös Kansallisoopperan suuri sali aitioineen lakattiin viime keväänä PALL-X 98 parkettilakalla.

Yhteenveto

Töiden valmistuttua Svenska Klubbenin parikymmentä vuotta vanhat tammiparketit olivat kuin uudet. Urakoitsijan huolellinen ja tarkka parkettityö palautti lattiat alkuperäiseen loistoonsa. Jotta parketti säilyy pitkäikäisenä, on tärkeää noudattaa hoito-ohjeita ja käyttää vain lakatulle pinnalle soveltuvia puhdistus- ja hoitoaineita. Hoito-ohjeet löytyvät tältä sivustolta Online-esitteet osiosta.

Svenska Klubben kohdetiedot : 

Tilattu työ: vanhan parketin saneeraus

Käyttötarkoitus: kokous- ja tilausravintola

Asennusliike: Tammi-Lattiat Puustinen Oy

Pinta-ala: 600 m²

Puulaji ja parkettilaatu: Tammi massiivisauvaparketti

Käytetyt tuotteet: 

PALL-X KITT

PALL-X 333 NEUTRAL

PALL-X 98 2K PUOLIMATTA