Soita meille: 

Tel: +358 44 3700 186

 Asiakaspalvelu 
 
 

Tuoteluettelo 

Oikea tuote puulattialle …

 Lue lisää 
 
 

Pallmann valikoiman edut: 

- Kaikki tuotteet samalta toimittajalta
- Yhteensopivat tuotteet ja järjestelmät
- Parasta laatua lattian kaikilla tasoilla
- Pallmann tekninen tuki
- Pohjatöiden neuvontapalvelu

 lue lisää 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenssit

 
 
 

UV-LAKKAUS TUO LISÄÄ KESTÄVYYTTÄ JULKISIIN TILOIHIN

Iso Roobertinkadulla Helsingin ytimessä sijaitseva Astoria-Sali saneerattiin viime vuoden lopulla lattiasta kattoon. Täydellisesti uudistunut juhla- ja kokoustila avattiin uudelleen tämän vuoden tammikuun lopussa yleisölle. Sali soveltuu erinomaisesti seminaareihin, illallisiin, juhlatilaisuuksiin tai esimerkiksi konserttikäyttöön. Parhaimmillaan uusklassista tyylisuuntaa edustavaan saliin mahtuu jopa 500 henkeä kerrallaan. Tarkemmat tiedot Astoria-salin myyntipalvelusta. Juhlasalin parkettiin valittiin pintakäsittelyksi Pallmann X-LIGHT UV-lakkaus. Tämä uudentyyppinen ja erittäin kulutuskestävä lakkaus on ollut saatavilla jo viidettä vuotta ja esimerkkeinä aikaisemmista pääkaupunkiseudun kohteista voisi mainita Hilton Kalastajatorpan Merisalin ja Demo- ja Finnjävel-ravintolat.

  • Brand: Pallmann
  • Country: Finnland FI

Juhlasalin vanhat massiiviparketit olivat päässeet jo todella huonoon kuntoon. Lattiat pystyttiin kuitenkin vielä hiomaan entiseen kuntoonsa ja jatkossa säännöllinen ja oikea hoito takaavat salin tammiparketille vielä pitkän käyttöiän. Salin lattia on vanha genua-kuvioinen ja reunafriisein asennettu tauluparketti. Yleisesti tämän tyyppisen massiivisauvaparketin keskimääräiseksi eliniäksi arvioidaan noin 100 vuotta, hyvin hoidettuna salin parketilla on vielä pitkä käyttöikä jäljellä. Nykyaikaiset nopeasti asennettavat parketit eivät pysty samaan. Pitkäikäisyys ja kestävyys ovat parasta ekologisuutta.

Lattian pintakäsittelyksi valittiin erittäin kulutuskestävä ja liuotteeton X-LIGHT UV-lakkaus. Tällä uudella tekniikalla saavutetaan noin kolminkertainen kulutuksenkesto vesiohenteiseen 2K-parkettilakkaan verrattuna. X-LIGHT pintakäsitelty lattia on erittäin helppohoitoinen ja huoltovapaa, pelkkä puhdistus riittää. Lisätietoa UV-lakkauksesta ja sen ominaisuuksista saat valtuutetulta X-LIGHT-asennusliikkeeltä Parkettiliike Witick Ky:ltä tai ottamalla yhteyttä tekniseen tukeemme. 

Asennusliike:

Tilaaja valitsi salin parketin saneerauksen urakoitsijaksi valtuutetun Parkettiliike Witick Ky:n. Yritys on toiminut pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 1980 ja tarjoaa asiakkailleen korkealaatuista käsityötaitoon ja uusimpaan teknologiaan perustuvaa ammattiosaamista. Parkettiliike Witick on toiminut Pallmann-tuotteiden jälleenmyyjänä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2012.

Hionta ja kittaus

Työ aloitettiin hionnalla ja vanhojen lakkakerrosten ja likaantuneen pinnan alta paljastui komea tammiparketti. Hionnan yhteydessä pienet lattian raot kitattiin PALL-X KITT kittausaineen ja puupölyn seoksella.

Parketin lakkaus

Hionnan jälkeen lattia pohjustettiin PALLMANN X-LIGHT BASE 2K pohjalakalla. Pohjalakka kovetettiin UV-valolla välittömästi lakkauksen jälkeen. Välihionnan ja huolellisen imuroinnin jälkeen lattia pintalakattiin kahteen kertaan PALLMANN X-LIGHT COAT pintalakalla. Myös pintalakka on uv-kovettuva. Molemmat lakat ovat täysin liuotteettomia ja niitä voidaan käyttää vain kovetettaessa PALLMANN X-LIGHT MOBIL UV-koneella.

Yhteenveto

45 asteen kulmaan asennettu vanha massiiviparketti sai jälleen arvoisensa pintakäsittelyn. UV-lakkaus on julkisten kohteiden ilmiselvä valinta ja sekä asiakas että asennusliike olivat tyytyväisiä valittuun pintakäsittelyyn. Erityisesti UV-lakan antama syvä ja klassinen värisävy sopii hyvin taidokkaasti saneeratun arvokohteen tyyliin. Ero tavanomaiseen vesipohjaiseen parkettilakkaukseen ei voi jäädä huomaamatta.

Jotta parketti säilyy pitkäikäisenä, on tärkeää noudattaa hoito-ohjeita ja käyttää vain lakatulle pinnalle soveltuvia puhdistus- ja hoitoaineita. Parketin hoito-ohjeet löytyvät tältä sivustolta Asiakaspalvelu/Online-esitteet -osiosta.

Astoria-salin kohdetiedot:

Tilattu työ: vanhan parketin hionta- ja UV-lakkaus

Käyttötarkoitus: Konferenssi- ja juhlasali, konsertti- ja muu julkinen käyttö.

Asennusliike: Parkettiliike Witick Ky

Pinta-ala: 200 m²

Puulaji ja parkettilaatu: Massiivitammi, tauluparketti

 

Käytetyt tuotteet:

 

PALL-X KITT kittausaine

PALLMANN X-LIGHT BASE 2K pohjalakka

PALL MANN X-LIGHT COAT erikoismatta pintalakka