Soita meille: 

Tel: +358 44 3700 186

 Asiakaspalvelu 
 
 

Tuoteluettelo 

Oikea tuote puulattialle …

 Lue lisää 
 
 

Pallmann valikoiman edut: 

- Kaikki tuotteet samalta toimittajalta
- Yhteensopivat tuotteet ja järjestelmät
- Parasta laatua lattian kaikilla tasoilla
- Pallmann tekninen tuki
- Pohjatöiden neuvontapalvelu

 lue lisää 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenssit

 
 
 

KANGASALAN KULTTUURIKESKUKSEN AUDITORION ÖLJYHOITO

Tampereen lähellä Kangasalan keskustassa sijaitseva Kangasala-talo on maan uusimpia kulttuurikeskuksia. Kulttuuritalo rakennettiin vuonna 2014 ja avajaisia vietettiin helmikuussa 2015. Konserttisalin alkuperäiset parkettilattiat asennettiin alustaan liimaten PALLMANN P9 parkettiliimalla ja pintakäsittely tehtiin liuotteettomalla PALLMANN MAGIC OIL öljyvahalla. Keskuksen konserttisali on 285-paikkainen, lisäksi talossa toimii Kimmo Pyykkö -taidemuseo, taidegalleria, Kangasalan kunnan valtuustosali sekä kunnanhallituksen kokoustilat.

  • Brand: Pallmann
  • Country: Finnland FI

Kahden vuoden käytön jälkeen lattiat olivat kovasta käytöstä huolimatta vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta kaukoviisaasti ensimmäinen hoitoöljy-käsittely päätettiin tehdä jo nyt. Salin permanto on massiivista savutammea ja näyttämö värjättyä tammea. Molemmat lattiapinnat on jo rakennusvaiheessa pintakäsitelty Pallmann-öljyvahalla.

Asennusliike:

Hoitokäsittelyn toteutti jo alkuperäiset lattiat asentanut Parketti- ja saneeraustyö V. Kivistö Oy:n Ville Kivistö. Yritys on perustettu vuonna 2003 Tampereella ja toimii koko Pirkanmaan alueella. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat yleiset rakennus- ja saneeraustyöt sekä erikoisosaamisena puulattioiden asennus- ja kunnostustyöt. Innovatiivinen asenne, työn laatu ja pitkä kokemus parkettialalta ovat yrityksen toiminnan kulmakiviä. Osana yritystä toimii verkkokauppa Protarvike.fi, jonka kautta parkettialan ammattiliikkeet voivat tilata kätevästi mm. Pallmann-hiomatarvikkeita.

Parketin puhdistus

Työ aloitettiin lattian imuroinilla, jonka jälkeen lattia syväpuhdistettiin PALLMANN CLEAN STRONG pesuaineella ja lattianhoitokoneella. Ennen varsinaista hoitokäsittelyä lattian annettiin kuivua.

Parketin öljyhoito

Hoitokäsittely toteutettiin PALLMANN MAGIC OIL 2K öljyvahalla koneellisesti lattianhoitokoneella. MAGIC OIL on täysin liuotteeton ja kuuluu öljyvahojen kaikkein vähäpäästöisimpään luokkaan Ö10. Tämä on korkein mahdollinen päästöluokitus. Tuotteen hajuhaitta työn aikana on vain murto-osa tavanomaisiin öljyvahoihin verrattuna. Hoitokäsittelyn valmistuttua lattian annettiin kuivua yön yli.

Parketin käyttöönotto

Seuraavana päivänä lattia oli kuivunut ja otettavissa käyttöön. PALLMANN MAGIC OIL öljyvahan kuivumisaika on vain 12 tuntia. Tämän kuivumisajan jälkeen lattia on täysin käytettävissä ja voidaan tarvittaessa peittää esim. suojakartongilla, jos mahdolliset lisätyöt sitä vaativat.

Hoito jatkossa

Jotta salin parketti säilyy pitkäikäisenä, on tärkeää noudattaa hoito-ohjeita ja käyttää vain öljytyille pinnoille soveltuvia puhdistus- ja hoitoaineita. Parketin hoito-ohjeet löytyvät tältä sivustolta Asiakaspalvelu/Online-esitteet -osiosta.

 

Kangasalan Kulttuurikeskuksen auditorion kohdetiedot:

Tilattu työ: vanhan parketin syväpuhdistus ja öljyhoito

Käyttötarkoitus: Konsertti- ja juhlasali sekä muu julkinen käyttö.

Asennusliike: Parketti- ja saneeraustyö V. Kivistö Oy

Pinta-ala: 375 m²

Puulaji ja parkettilaatu: Savutammi massiivilankku (permanto), tammilautaparketti (esiintymislava)

 

Käytetyt tuotteet:

PALLMANN CLEAN STRONG syväpuhdistava pesuneste

PALLMANN MAGIC OIL 2K öljyvaha